Rodinná politika ve vyspělých zemích: protikladné modely - Thévenon, Olivier
Charakter rodinnej politiky vo vybraných krajinách OECD. Škandinávske krajiny - výrazná podpora rodín s malými deťmi. Dánsko - výrazné zásahy štátu. Anglosaské krajiny - podpora zameraná na deti predškolského veku a chudobné rodiny. Južná Európa - obmedzená podpora štátu. Francúzsko - značná podpora, ktorá zamestnanosť žien zvyšuje aj znižuje.