Reflexie finančných kríz v teórii a v teórii finančných bublín - Sivák, Rudolf, 1955-
Vymedzenie pojmu a definície finančných kríz. Klasifikácia finančných kríz. Tvorba teoretických modelov na vysvetlenie príčin a faktorov finančných kríz. Konštrukcia a testovanie empirických predikčných modelov finančných kríz. Predikovateľnosť finančných kríz. Finančná kríza USA v kontexte konceptu finančných bublín.