Metropolitné regióny ako nositeľ inovácií - Šipikal, Miroslav, 1976-
Blízkosť ako parameter metropolitných regiónov. Charakteristika metropolitných regiónov z pohľadu inovačného potenciálu. Podporná politika zo strany verejnej správy. Je potrebné na Slovensku vytvoriť aspoň jeden región, ktorý by mal charakteristiky metropolitného regiónu.Tento vďaka svojim vnútorným zdrojom dlhodobo vytvára interné aj externé vzťahy, ktoré vyúsťujú do vytvárania nekonkurenčných väzieb s inými metropolittnými regiónmi, a zároveň tak vytvárajú jedinečnú pozíciu konkrétneho metropolitného regiónu. V prípade Slovenska to znamená intenzívnejšiu podporu pre Bratislavský región.