Rozhodovanie a systematické chyby: Efekt spätného pohľadu - Šinský, Michal
Fenomén spätného pohľadu sa prejavuje tendenciou vnímať udalosti, ktoré už nastali, za viac predvídateľné, ako v skutočnosti v danom čase boli. Prejav fenoménu spätného pohľadu úzko súvisí s chápaním neistoty a s tým, ako sa subjektívne s neistotou vyrovnávame. Nástrahou spätného pohľadu je skutočnosť, že veľká väčšina našich hodnotení je uskutočňovaná práve pohľadom späť.