Efekty zahraničnej pomoci na zníženie regionálnych disparít: prípady tranzitívnych, rozvíjajúcich sa a rozvojových ekonomík - Workie Tiruneh, Menbere
Kauzalita medzi rozvojovou pomocou a ekonomickým rastom (predovšetkým z aspektu konvergencie) vo vybraných tranzitívnych a rozvojových krajinách či regiónoch. Príčiny a formy prílevu zahraničného kapitálu do rozvojových krajín. Vplyv zahraničnej rozvojovej pomoci na ekonomický rast. Efekty zahraničnej pomoci na ekonomický rast a regionálnu konvergenciu. Prípad vybraných tranzitívnych a rozvíjajúcich sa regiónov.