Využitie voľne dostupného softvéru a jeho efektívnosť pri riešení optimalizačných úloh školskej matematiky - Koreňová, Lilla
Optimalizačné úlohy a riešenie tzv. real-life úloh vhodné na dosiahnutie vyšších cieľov matematického vzdelávania na strednej škole. Ako využiť fenomén IKT a voľne dostupný matematický a didaktický softvér vo výučbe matematiky. Niekoľko príkladov.