Problém rizika úpadku
Dôsledky dopadov hospodárskej krízy a zvýšené riziko úpadku slovenských podnikateľských subjektov. Kumulovaný nárast počtu insolvenčných ( t.j. konkurzných alebo reštrukturalizačných) konaní na Slovensku. Negatívne hospodárske následky v obchodných vzťahoch. Dlžníci a veritelia, informácie a dôvera. Zákon o strategických spoločnostiach č.493/2009 Z.z.