Regulace pojišťovnictví v Evropské unii obozřetný systém dohledu nad pojišťovacími skupinami a v bankopojištění - Čížek, Josef
Regulačný rámec spočíva apriori v stálom dohľade nad poisťovňou po celú dobu jej pôsobenia. Systém súhlasu a udelenie povolenia zahájenia činnosti poisťovne. Spôsobilosť riadiacich pracovníkov a akcionárov. Záujem chrániť poistené osoby. Organizácia kontroly na národnej úrovni. Reorganizácia a likvidácia poisťovní. Právomoc orgánov dohľadu nad poisťovňami.