Abraham Maslow - Kapoun, Jan
Motivovaný, výkonný a lojálny zamestnanec je najcennejším kapitálom spoločnosti. Teória motivácie umožňuje pochopiť, ako získať a udržať kvalitných pracovníkov, ako zistiť ich výkonnosť a vytvoriť pozitívny postoj k firme. Abraham Maslow bol prvý, kto upozornil na skutočnosť, že motiváciu je potrebné chápať ako komplex viac či menej previazaných potrieb a nie je možné ju redukovať na vonkajšie faktory, či ohodnotenie. Maslowova pyramída potrieb. Maslowova práca významná aj pre teóriu manažmentu .Maslowov odkaz.