Regulace v pojišťovnictví v Evropské unii Evropa pojištěných osob a ochrana spotřebitele - Mesršmíd, Jaroslav
Európske legislatívne orgány a oblasť právnych jurisdikčných pravidiel špecifických pre poistenie. Spoločenstvo v poisťovacích smerniciach a Bruselské konvencie. Rímska konvencia a ochrana poistníka. Poistitelia a pravidlá predaja poistných zmlúv. Postupy pri likvidácii poistných udalostí a práva poškodených na náhradu škody.