Heuristický prístup na riešenie problému lokácie p-uzlov - Brezina, Ivan, 1963-
Heuristický prístup na určenie minimálnej celkovej vzdialenosti potrebnej na pokrytie všetkých obyvateľov potenciálnymi uzlami, ak je vopred známy ich počet. Tento prístup je založený na zjednodušení postupu hľadania umiestnenia p-uzlov. Problém možno riešiť ako úlohu bivalentného programovania.