Korešpondenčná analýza miezd mužov a žien v SR podľa SILC 2007 - Sipková, Ľubica, 1962-
V príspevku je analyzovaná úroveň hrubých mesačných miezd mužov a žien v SR v súvislosti s kategorálnymi premennými v oblasti zdravia, vzdelania a práce zisťovanými v EÚ SILC 2007. Snahou je nájsť podobnosti a rozdielnosti v zložitých sociálno-demografických a geografických vzťahoch na Slovensku, vedúcich k mzdovej nerovnosti mužov a žien, a to aplikáciou viacrozmerných štatistických metód.