Environmentálne nástroje využívané na boj proti klimatickým zmenám - Darmo, Martin
Základné kritériá hodnotenia efektívnosti používaných nástrojov a základné nedokonalosti trhu, ktorým tieto musia čeliť. Jednotlivé časti príspevku opisujú konkrétne nástroje z hľadiska ich efektívnosti. Zaraďujeme medzi ne daň z emisií skleníkových plynov, schémy obchodovania s emisiami, prístup príkaz a kontrola, politiky podporujúce technológie a dobrovoľné dohody. V závere sa nachádza celkové zhrnutie opisovaných nástrojov.