Niektoré poznámky k meraniu finančnej výkonnosti podniku metódou EVA - Jančovičová Bognárová, Kristína, 1979-
K hodnotovo orientovaným prístupom patrí aj metóda tzv. ekonomickej pridanej hodnoty (Economic Value Added - EVA) ako jedno z možných vyjadrení myšlienky ekonomického zisku. Metóda EVA sa využíva v troch oblastiach, ktoré úzko súvisia, a to ako ukazovateľ finančnej výkonnosti podniku, ako nástroj ocenenia podniku a v neposlednom rade ako základ pre stanovenie tzv. kompenzačného (odmeňovacieho) plánu riadiacich pracovníkov podniku.V tomto príspevku sa autorka snaží priblížiť niektoré aspekty ukazovateľa EVA ako nástroja merania finančnej výkonnosti podniku.