Zmiernenie dopadov hospodárskej krízy prostredníctvom daňovej politiky - Kušnírová, Jana, 1977-
Prezentácia hlavných zmien obsiahnutých v novele daňového zákona v priebehu roka 2009. Novela daňového zákona bola prijatá ako reakcia na celosvetovú hospodársku krízu, pričom jej hlavným cieľom bola eliminácia dopadu krízy na fyzické osoby ako aj podnikateľov. Nosnými prvkami článku sú daňové výdavky, nezdaniteľné časti základu dane, zamestnanecká prémia a ostatné zmeny v zákone orientované na podnikateľskú sféru.