Prognóza vývoja kapitálových trhov pomocou fraktálov a technickej analýzy - Puchoň, Jozef
Technická analýza v kontexte predikcie vývoja trendov na kapitálových trhoch. Analýza grafov je štandardne využívaná hedge fondami, obchodníkmi, špekulantmi, ale jej priama predikčnosť exaktne potvrdená nikdy nebola. Záber autorovho príspevku bude smerovaný z jeho pohľadu na najdôležitejšie prvky technickej analýzy ako sú suporty, rezistencie, trendové línie doplnené o fraktálnu teóriu vysvetlenú na príklade elliotových vĺn, ktorá svojimi stúpencami a kritikmi patrí medzi jednu z najkontroverznejších a najdiskutovanejších tém vo vzťahu predikovania vývoja na kapitálových trhoch.