Proces verejného obstarávania v Slovenskej republike - Jánošová, Veronika, 1953-
Proces verejného obstarávania, ktorý sa používa vo verejnom sektore, upravuje zákon o verejnom obstaraní č. 25/2006 Z. z., ktorý vstúpil do platnosti 1. februára 2006. Verejným obstaraním sú postupy, ktorými sa zadávajú zákazky na dodanie tovaru, zákazky na uskutočnenie stavebných prác, zákazky na poskytnutie služieb, koncesia na stavebné práce a súťaž návrhov. Proces verejného obstarávania v SR usmerňuje Úrad pre verejné obstarávanie.