Porovnanie rozdelení hrubých miezd mužov a žien na Slovensku podľa EU-SILC - Sipková, Ľubica, 1962-
Posúdenie rodovej mzdovej nerovnosti na Slovensku na základe výsledkov pravidelného výberového zisťovania EU-SILC. Posúdenie vhodnosti EU-SILC pre analýzu rodových rozdielov na Slovensku. Snahou je poskytnúť hlbší pohľad na rodovú mzdovú nerovnosť v SR, zistiť východiskové informácie a predpoklady k viacrozmernej regionálnej analýze na údajoch EU-SILC. Príspevok smeruje aj k ohodnoteniu možností a hľadaniu východísk aplikácie pokročilých viacrozmerných štatistických metód a tvorby štatistických modelov na základe uvedeného súboru údajov s cieľom nájsť súvislosti v štruktúrach spoločnosti so mzdovými rozdielmi mužov a žien na Slovensku.