Saudek pro reklamu - Diesing, Helena
Karel Saudek sa do povedomia verejnosti dostal ako autor komiksov, ale jeho profesná kariéra bola úzko spätá s propagačnou a úžitkovou tvorbou. Známe sú jeho plagáty hudobných interpretov. Zo Saudkovho grafického a ilustračného rukopisu sála slobodomyselná kreativita šesťdesiatych rokov. Vytvoril desiatky filmových plagátov dobrodružných filmov a komédií. Známe sú jeho reklamy opublikované v detských periodikách.