Európa má novú právnu úpravu pre kolektívne investovanie smernica UCITS IV prispeje k odstráneniu pri cezhraničnom predaji fondov - Šťastný, Slavomír
Nové regulačné mechanizmy a nová právna úprava kolektívneho investovania v Európskej únii nadobudne účinnosť 1. júla 2011. Smernica UCITS (z anglického Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities) a jej vývoj. Jednotné pravidlá pre zlučovanie fondov. Cezhraničná správa a rozdelený dohľad. Vykonávacie predpisy Európskej komisie.