Smrt fastfoodu! Ať žije slow food! - Štefan, Zdeněk
Potraviny nejasného pôvodu vyvolávajú nedôveru, spotrebitelia chcú poznať pôvod a zloženie toho, čo majú na tanieri. Domáce jedlo, pokrmy ako od starej mamy sú najväčším marketingovým ťahom dnešnej doby. Členovia hnutia Slow food zakladajú združenia s názvom convivia (vzájomná pohostinnosť). Najväčšia prezentácia hnutia v Európe je každoročný veľtrh Slow food v Štutgarte. V tomto roku sa na veľtrhu zúčastní aj Česká republika.