Kapitálové trhy budúcnosti rozvíjajúce sa krajiny preberajú štafetu - Baláž, Vladimír
Demografické zmeny a pomer aktívnej populácie k dôchodcom. Podiel vyspelých a rozvíjajúcich sa krajín na svetovom HDP. Definícia jednotlivých skupín krajín. Krajiny emerging markets a svetový trh kapitálu. Rast ázijskych ekonomík. Postupný presun ekonomického ťažiska z USA a Európy do Ázie a Latinskej Ameriky.