Vývoj výmenných kurzov krajín V4 a prijatie spoločnej európskej meny v období hospodárskej recesie - Skalák, Pavol
Vývoj rastu HDP krajín V4. Vývoj výmenných kurzov krajín V4. Euro a finančná kríza. Spoločná európska mena uchránila Slovensko na jednej strane pred menovými výkyvmi, s ktorými bojujú jeho susedia, na druhej strane zase znevýhodnila konkurenčnú pozíciu krajina v stredoeurópskom regióne. Silná mena spravila krajinu v porovnaní s krajinami V4 drahšou.