Simulácia budúceho vývoja HDP SR z pohľadu reálnej konvergencie - Trnovský, Karol, 1983-
Simulácia budúceho vývoja HDP na základe dvoch scenárov výmenného kurzu. Vývoj výmenného kurzu slovenskej koruny voči euru v jednotlivých scenároch. Skúmanie vplyvu zavedenia eura na rast HDP podľa výsledkov modelu stráca na význame. Prínosy alebo náklady v dôsledku zavedenia spoločnej meny v SR sa prejavia skôr v oblasti odstraňovania bariér v spoločnom európskom priestore a v stabilnejšom ekonomickom prostredí pre zahraničných investorov.