Zhoršujúci sa stav korupcie na Slovensku - Vongrej, Marián
Korupcia ako vážny politicko-hospodársko-morálny problém spoločnosti. Vývoj Indexu vnímania korupcie v SR za posledných 11 rokov. Hodnoty CPI 2009 krajín EÚ 27. Vo výsledkoch merania CPI pre rok 2009 si Slovensko pohoršilo najvýraznejšie od monitorovania korupčného indexu v podmienkach SR.