Globalizácia a možnosti jej usmerňovania cez nástroje environmentálnej politiky - Romančíková, Eva
Globalizačný proces a environmentálna politika. Názory ekonómov na vzťah medzi hospodárskym rastom a kvalitou životného prostredia. Kuznetsovova krivka. Štrukturálne zmeny v ekonomike, materiálová a energetická náročnosť.