Kvantitatívno-kvalitatívne posuny v interkontinentálnej migrácii v Európe - Liďák, Ján
Medzinárodná migrácia a jej vplyv na politické dianie v európskych krajinách. Medzinárodná migrácia ako politické a bezpečnostné riziko. Antimigračne naladená verejná mienka i politické elity v Európe. Najviac migrantov v Rusku, Nemecku a na Ukrajine. Nárast nelegálnej migrácie. Vývoj počtu žiadateľov o azyl vo vybraných krajinách Európy v rokoch 1991-2000. Dočasní migranti. Mobilita študentov. Krátkodobé migračné pohyby v krajinách V4. Potreba prijímať opatrenia na potlačenie príčin migrácie.