Ztráta centrální banky - účetní a ekonomický pohled na příklade České národní banky - Mandel, Martin
Analýza príčin a dopadov straty centrálnej banky a to ako z ekonomického a účtovného pohľadu. Účtovné výkazníctvo centrálnej banky. Medzinárodné štandardy účtovného výkazníctva (IFRS). Medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor (IPSAS). Pravidlá Európskej centrálnej banky. Menová politika ČNB v období 1993-2008 a problém vzniku dlhovej devízovej pozície ČNB. Protifinflačná politika a strata ČNB.