Vzdelanie ako faktor ekonomického rastu - Lennerová, Ivana, 1979-
Vzdelávaním a výchovou sa zvyšujú možnosti obyvateľov pri uplatňovaní sa na trhu práce, znižujú sa náklady podnikateľských subjektov na zaškolenie. Rozvoj ľudského kapitálu. Komplexné chápanie vzdelávania. Rovný prístup ku vzdelávaniu. Bezplatné vzdelávanie. Zvýšenie kvality vzdelávania. Dosiahnutá úroveň vzdelania mládeže (muži, ženy).