Prognóza reálnej konvergencie SR v oblasti výkonnosti - Trnovský, Karol, 1983-
Prognóza reálnej konvergencie SR k priemeru EÚ 15 do roku 2013. Ekonomika SR konverguje ku krajinám EÚ 15 pomerne stálym tempom. Rezervy v tomto procese vyúsťujú do nižšej životnej úrovne a celkového blahobytu obyvateľstva. Spomaľujúcim faktorom reálnej konvergencie je silná závislosť od vonkajšieho vývoja a príliš veľká špecializácia kľúčových oblastí priemyslu, ktoré ťahajú dynamiku a výkonnosť slovenskej ekonomiky.