Univerzity v metropolitných regiónoch - Rehák, Štefan, 1974-
Charakteristika metropolitného regiónu. Metropolitné regióny ako sídla inštitúcií verejného sektora a univerzít. Tradičné univerzity a ich vplyv na dynamiku znalostí v regióne. Novšie, technologicky orientované univerzity a ich vplyv na rozvoj znalostí v regióne.