Korupčné správanie na Slovensku v období 2007-2009 a jeho porovnanie s ostatnými krajinami EÚ - Vongrej, Marián
Korupcia - výrazný spoločenský problém. Jedným zo spôsobov boja proti tomuto fenoménu je vnímanie korupcie a monitorovanie korupcie - Index vnímania korupcie (CPI). CPI na Slovensku je vyjadrovaný od r. 1998. Hodnoty CPI v rokoch 2007-2009 v krajinách EÚ 27.