Otázky synchronizácie ekonomických cyklov Slovenskej republiky a eurozóny - Novák, Marcel, 1979-
Kovergencia ekonomického cyklu Slovenska a eurozóny. Korelačný koeficient ekonomických cyklov v období 1994-2006. Komoditná štruktúra zahraničného obchodu Slovenska - podiel dovozu/vývozu do EÚ. Synchronizácia eurozóny a tranzitívnych ekonomík (vrátane SR) postupne rastie.