Quo vadis teória rozhodovania v podmienkach rizika? - Markovič, Peter, 1974-
Normatívna a deskriptívna teória rozhodovania. Teória očakávanej užitočnosti. Porušenie (paradoxy) normatívnej teórie. Teória vyhliadok (prospect theory). Efekt istoty, efekt odrazu a efekt izolácie. Hodnotová funkcia. Váhová funkcia. Praktická ukážka aplikácie teórie očakávanej užitočnosti a kumulatívnej teórie vyhliadok