Je plovoucí kurz měny výhodou v období finanční a ekonomické krize? - Lacina, Lubor
Identifikácia možných nevýhod spojená s existenciou národných mien v systéme plávajúceho devízového kurzu v období finančnej a ekonomickej krízy. Vývoj situácie vo vybraných zemiach stredoeurópskeho regiónu. Volatilita devízového kurzu po vypuknutí krízy. Podmienka plnenia konvergenčných meradiel v legislatíve EÚ. Maastrichtské fiškálne kritériá a alternatívne scenáre prijatia meny euro pre krajiny mimo eurozóny.