Implementácia environmentálnych manažérskych systémov ako jedna z možností zvyšovania konkurencieschopnosti podnikov - Marečková, Zuzana
Jedným zo spôsobov realizácie environmentálnych požiadaviek a nástrojov podpory trvalej udržateľnosti, ktoré môžu podniky využiť, sú systémy environmentálneho manažérstva. V príspevku sa autori podrobnejšie zameriavajú na normu ISO 14001:2004 ako kľúčovú normu pre zavedenie environmentálneho manažérskeho systému (EMS) v podnikoch a jeho certifikáciu a na ďalší z trhovo konformných nástrojov environmentálnej politiky Európskeho spoločenstva spĺňajúci kritériá inovačného nástroja - EMAS.