Ekoinovácie - dôsledok alebo "zásluha" ekonomickej krízy ? - Molnár, Pavol
Hospodárska kríza, nová ekonomická paradigma, ekoinovácie. Vyššiu a účinnejšiu ochranu nášho environmentu zabezpečí pripravovanie nových úžitkových hodnôt – inovácií - konzekventným akceptovaním a realizovaním nie iba environmentálnych medzinárodných i domácich noriem, ale dôsledným aplikovaním minimálne takých aktivít, ktoré sú známe pod skratkou 4RE + Di (Reduce, Reuse, Recycling, Recover, Dispose). V odborných kruhoch známe označenie znamená nielen aplikáciu, ale najmä realizáciu inovácií, ktoré striktne akceptujú tzv. odpadovú hierarchiu už pri vývoji a príprave výrobkov.