Poznámky k implementácii akčného plánu pre environmentálne technológie (ETAP) v SR – II - Záhorák, Pavol
Akčný plán pre environmentálne technológie (ETAP) definuje environmentálne technológie a tiež prekážky, ktoré bránia ich používaniu a aktivity na podporu environmentálnych technológií. Environmentálne technológie sú v ETAP definované ako všetky technológie, ktorých použitie je menej škodlivé pre životné prostredie ako využívanie relatívnych, alternatívnych technológií. Oblasti, na ktoré sa majú zamerať tieto technológie. Očakáva sa, aby v budúcnosti bol umožnený prístup na trh len tým spoločnostiam, ktoré majú otvorenú environmentálnu politiku, teda ktorých aktivity sú priateľské vo vzťahu k životnému prostrediu.