Privatizácia európskych železníc sa rozbieha zatiaľ len pomaly - Adamčíková, Zdenka
Proces privatizácie železničnej infraštruktúry EÚ. Modely privatizácie železníc závisia od krajiny. Švédsky priekopnícky model privatizácie štátnych železníc. Britská privatizácia železníc. Demonopolizácia európskych železníc a posilnenie konkurenčného prostredia. Privatizácia európskych železníc v období krízy.