Rovnosť príležitostí žien a mužov v SR - ilúzia alebo realita ? - Antalová, Mária, 1952-
Vývoj demokratizácie v rodine. Postoje k meniacim sa rolám mužov a žien v SR. Domáce práce vykonávané mužmi a ženami v percentách. Formálna demokratizácia vzťahov mužov a žien. Rodové rozdiely v hodinovej výške príjmov 4. štvrťrok 2002. Rovnosť príležitostí vo verejnom a politickom živote. Zastúpenie žien v národných parlamentoch vo vybraných krajinách EÚ, opatrenia na zlepšenie.