Kontajnery a výmenné nadstavby - Moravčík, Tomáš
Význam medzinárodnej prepravy tovaru a vplyv globalizácie. Presun výrobných kapacít a vzrast medzikontinentálnej prepravy. Zväčšovanie vzdialenosti medzi miestom výroby a spotreby. Kontajnery ako nákladová a prepravná jednotka a prepravný obal. Technické hľadiská prepravných kontajnerov. Konštrukcia a manipulácia výmennnej nadstavby. Štandardizované rozmery.