Päť rokov po vstupe: Nové členské štáty a ich pôsobenie v EÚ - Láštic, Erik
Teoretické prístupy ku skúmaniu Európskej únie a jej členských krajín, rozlišovanie týchto prístupov. Čo vieme o pôsobení nových členských krajín v EÚ. Pohlcujúce členstvo a učenie sa. Definovanie národných priorít. Úloha Európskej komisie. Administratívna kapacita. Zastúpenie NČŠ (nové členské štáty) v inštitúciách EÚ. (Ne)efektívnosť koordinačných mechanizmov. Čo ešte nevieme o pôsobení nových členských krajín v EÚ.