Basel II ako prvok medzinárodnej regulácie bankového sektora - Korduliak, Peter
Komerčné banky ako podnikateľské subjekty. Riziká súvisiace so situáciou na finančných trhoch. Vlastné a cudzie zdroje financovania komerčných bánk. Otázky kapitálovej primeranosti. Potreba dozoru nad činnosťou bánk. Regulácia finančného systému. Smernica BASEL II a jej odporúčací charakter pre bankový sektor.