Nová STN EN 12193 na osvetlenie športovísk - Horňák, Pavol
Norma určuje požiadavky na osvetlenie športovísk pre športy najviac vykonávané v Európe. Stanovuje hodnoty svetelnotechnických parametrov potrebné pre návrh a fotometrické meranie osvteľovacích sústav športovísk s využitím údajov o osvetlenosti, rovnomernosti osvetlenia, obmedzení oslnenia a rušivého svetla na voľnom priestranstve.