Nejen investice, ale ani dopravní politika nepodporuje vodní dopravu - Cempírek, Václav
Analýza dopravnej politiky Českej republiky na obdobie rokov 2005-2013. Požiadavky Európskej komisie na dopravnú politiku EÚ. Požiadavka na posilnenie vodnej dopravy. Výhody vodnej dopravy. Analýza štatistických údajov o využívaní jednotlivých druhov dopráv v EÚ. Nezáujem kompetentných osôb pri využívaní vodnej dopravy v Českej republike.