Katalánsko a Baskicko: hrozby španělské územní integritě? - Hrabálek, Martin
Decentralizované usporiadanie Španielskeho kráľovstva so 17 autonómnymi oblasťami. Dve najviditeľnejšie iredentistické hnutia - v Baskicku a Katalánsku. Problém katalánskeho separatizmu. Baskicko a jeho snahy o nezávislosť.