Španělské národní zájmy v kontextu vnitropolitických změn po roce 1986 - Springerová, Pavlína
Definitívny návrat Španielska do Európy v roku 1986, po rokoch diplomatickej izolácie, do ktorej krajinu dostal Frankov režim. Vstup Španielska do Európskej únie, konsolidácia demokratického systému a definovanie kľúčových národných záujmov Španielska. Vymedzenie národných záujmov za vlády PSOE (španielska socialistická strana). Nástup ľudovcov po voľbách v roku 1996. Striedanie vlád pod tlakom terorizmu. Stály záujem o Stredomorie a Latinskú Ameriku.