Právne následky porušenia záväzkov medzinárodného práva - protiopatrenia štátov a sankcie medzinárodných organizácií - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Koexistencia štátov v určitom právnom systéme, ktorý je tvorený na základe ich súhlasu. Bezpečnostná rada OSN a Charta OSN. Svojpomoc v medzinárodnom práve. Sebaobrana ako "základné" právo štátu. Definícia protiopatrení. Represálie a retorzie. Základné rozdiely medzi sankciami a protiopatreniami.