Agriculture productivity indicators and impact of environmental change on CEECs agriculture - Villanyi, Laszlo
Článok sa sústreďuje na situáciu v poľnohospodárstve v krajinách SVE. Podiel poľnohospodárstva je v krajinách SVE, pokiaľ ide o ukazovateľ HDP, aj nezamestnanosť, výraznejší ako v starých členských štátoch EÚ. Na meranie efektivity sa tradične používajú faktorové analýzy. Spôsoby merania efektivity s environmentálnym dosahom na poľnohospodárstvo.