Analýza socioekonomických ukazovatelů oblasti NUTS II - Stránská, Pavla
Problematika diferenciácie regiónov ekonomickej a sociálnej úrovne patrí v súčasnej dobe k hlavným témam ekonomického i politického spektra. Pohľad na socioekonomickú situáciu v regiónoch Českej republiky. Problematika úrovne zamestnanosti resp. nezamestnanosti, priemerných miezd, stavu priemyslu a bytovej výstavby. Súčasný vývoj a celkový prístup k hodnoteniu rozdielov v regiónoch ČR.